Brioche-hamburgerbröd
Jäsning: 2 timmar
I ugn: 15 minuter
Aktiv tid c:a 20 minuter
Recept på briochehamburgerbröd. Perfekta hamburgerbröd som är lätt söta och fluffiga. Inkråmet är mjukt och luftigt och tar upp smakerna från en saftig hamburgare bra.
Ingredienser
-
2,5 dl
vatten
-
0,5 dl
mjölk
-
25 g
jäst
-
2,5 msk
strösocker
-
1 tsk
salt
-
1
ägg
-
7,5 dl
vetemjöl
- special (450 g)
-
50 g
smör
- rumsvarmt
Pensling
-
1
ägg
Gör så här
-
Värm vatten och mjölk till 37°. Rör ut jästen med lite av vätskan och tillsätt socker, salt, ägg och mjöl, spara ca 1/2 dl till utbakning. Arbeta degen i maskin ca 5 min. Klicka ner smöret mot slutet. Låt jäsa övertäckt ca 1 timme.
-
Arbeta degen lätt i maskinen. Ta upp på mjölad arbetsbänk. Dela degen i 12 bitar. Forma bitarna till runda bullar och platta ut dem lätt. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta ytterligare ca 1 timme. Sätt ugnen på 200°.
-
Pensla bröden med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna på galler.