Brigadeiros - julgodis från brasilien

Det här julgodiset från Brasilien är lätt att göra och fantastiskt gott. Den kondenserade mjölken bränner lätt vid så du behöver en tjockbottnad gryta. Glöm inte att röra hela tiden!
Mitt Kök
Annika Broman
Annika Broman

Ingredienser

  • 1 burk sötad kondenserad mjölk - ca 400 g
  • 50 g smör - eller margarin
  • 3 msk kakao
  • 1 krm salt

Garnering

  • dekorationsströssel - eller kakao

Gör så här

  1. Häll kondenserad mjölk, smör eller margarin, kakao och salt i en tjockbottnad gryta. Jag använde en ganska stor aluminiumgryta. Sätt plattan på högsta värmen och rör hela tiden med en trägaffel. När smeten börjar tjockna - sänk temperaturen till medeltemperatur. Om det bildats klumpar - rör under några sekunder med en visp. Smeten är färdig när den är tjock, det tar 8-10 minuter.

  2. Låt smeten kallna i rumstemperatur i 1-2 timmar. Forma kulor av smeten och rulla dem i dekorationsströssel eller kakao. Förvara brigadeiros kallt, de är godast kalla.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!