Brieost med baklavafyllning

Brieost med baklavafyllning är ett spännande och nytt sätt att servera osten på med passande goda tillbehör.

Elisabeth Johansson
Brieost med baklavafyllning
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 brieost - liten rund (500 g)
  • 0,5 apelsin
  • 60 g nötter - blandade, t ex valnötter, skalade hasselnötter och pistaschnötter
  • 2 msk honung - flytande + 2 msk
  • 2 krm kanel - mald ev
  • apelsinblomshonung - eller rosenvatten, ev några droppar
  • 1 tsk rosenblad - torkade

Tillbehör

  • 6 - 8 fikon
  • 200 g nötter - blandade
  • 400 g vindruvor
  • 1 granatäpple
  • rosmarin
  • minibaguetter - se recept

Gör så här

  1. Hacka nötterna. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Blanda nötter och apelsinskal med 2 msk honung och eventuellt kanel och apelsinbloms- vatten.

  2. Dela osten på mitten. Fördela nötblandningen på den ena halvan och lägg den andra osthalvan ovanpå. Ringla över 2 msk honung och strö över rosenblad.

  3. Skär osten i bitar och servera tillsammans med tillbehören i små trälådor.

Vad tyckte du om receptet?