Bresaola med tryffelcrème, rucola och parmesan

Bresaola med tryffelcrème, rucola och parmesan är en lyxig förrätt och det är tryffelcrèmen som gör det! Rätten kan stå färdig i kylen ca 3 timmar före servering, men vänta med att lägga på rucola till strax före.
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 300 g bresaola
  • 0,75 dl pinjenötter
  • 100 g rucola
  • 150 g parmesan
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Tryffelcrème

  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk tryffelolja
  • 0,5 tsk citronskal - rivet
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Crème: Vispa crème fraichen fast med elvisp. Tillsätt tryffelolja, citronskal och salt. Häll crèmen i en spritspåse och förvara kallt till servering.

  2. Rosta pinjenötterna i en torr, het stekpanna tills de fått fin färg. Låt kallna.

  3. Lägg ut bresaolan på tallrikar. Strö över nötterna och lägg på rucolan. Hyvla osten och strö den över köttet. Droppa på olja och strö salt och peppar över salladen. Spritsa tryffelcrèmen i små klickar runt om och servera.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!