Bratwurst med stuvad spetskål och cidersenap

Spetskål kan ibland vara lite svår att hitta i butiken men går utmärkt att byta mot grönkål eller vitkål.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 bratwurst
  • 500 g spetskål - grönkål eller vitkål
  • 2 msk smör
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 0,75 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 0,5 dl bladpersilja - hackad

Tillbehör

  • 800 g potatis - kokt
  • cidersenap

Gör så här

  1. Strimla och koka kålen i lättsaltat vatten 3-4 min. Ånga av den väl.

  2. Smält smöret och tillsätt mjölet. Värm mjölken och vispa ner den i redningen. Koka ca 5 min. Smaka av med salt och peppar och vänd i kål och persilja.

  3. Snitta bratwurstkorvarna och stek eller grilla dem runt om, ca 5 min. Servera med stuvad kål, potatis och senap.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!