Brännvinstryfflar

Recept på brännvinstryfflar. Tryffel med smak av O P Anderson akvavit. Apelsin passar till OP-kryddningen med sin smak av anis, kummin och fänkål.
Tryffel med smak av O P Anderson akvavit
Tryffel med smak av O P Anderson akvavit Foto: Agneta Thorsén

Ingredienser

  • 2,5 dl vispgrädde
  • 1 msk rårössocker
  • 1 apelsin - rivet skal
  • 350 g mörk choklad - mörk (70 %)
  • 50 g smör - rumsvarmt
  • 2 msk O P Anderson akvavit

Garnering

  • kakao

Gör så här

  1. Koka upp grädden med socker och apelsinskal. Ta kastrullen från värmen. Finhacka chokladen och rör ner den i grädden, rör tills den smält helt.

  2. Tillsätt smör och rör tills det smält helt. Blanda ner O P och vispa tills chokladen är jämn och blank. Låt halvstelna i rumstemperatur övertäckt med plastfolie ca 5 timmar.

  3. Ställ ut formar på en plåt eller bricka. Häll upp smeten i spritspåse. Spritsa smeten i formarna. Låt stelna i kylen. Pudra över kakao. Förvara tryfflarna i tättslutande burk i kylskåp.

Recept av Ulrika Forsell

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!