Brända mandlar

Enkelt recept på kanderade och brända mandlar till julens gottebord. Kanderade och brända mandlar är en riktig julklassiker som uppskattas av alla.
Allt om Mat
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1 dl strösocker
  • 3 dl sötmandel
  • 2 msk vatten

Gör så här

  1. Smält sockret tills det blir ljusbrunt i en vid kastrull och tillsätt mandeln.

  2. Rör om så att alla mandlar blir sockertäckta.

  3. Häll i vattnet och stjälp genast upp mandlarna på ett bakplåtspapper. Låt kallna.

  4. Tips! Klistrar de ihop sig, slå dem lätt med en träslev för att få dem att lossna från varandra.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!