Brända mandlar – recept

Brända mandlar är lätt att göra och riktigt gott. Här är ett klassiskt recept på brända mandlar som passar fint till både glöggen och som snacks i väntan på tomten!

Mitt Kök
Brända mandlar – recept
Foto: Shutterstock

Ingredienser

  • 200 g sötmandel
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 dl vatten

Gör så här

  1. Rosta mandlarna i en torr varm stekpanna. Koka upp socker och vatten i en kastrull.

  2. Tillsätt mandlarna och koka tills det börjar knäppa i mandlarna och det sockrar sig.

  3. Rör om hela tiden. Ta kastrullen från värmen och häll upp mandlarna på ett bakplåtspapper.

  4. Separera dem försiktigt. Låt svalna.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också:

Julgodis – klassiska, enkla och magiskt goda recept 

Recept från Mitt kök

Annons: Läs dina favoritmagasin digitalt i appen ARCY