Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Bovetesallad med kirskål och ramslök

En saftig glutenfri bovetesallad med inspiration från Mellanösterns tabbouleh fast med bovete i stället för bulgur och med en extra örtighet av kirskål, vild gräslök och ramslök. Välj de sorter det finns tillgång till. Passar till grillat eller på en buffé.
Bovetesallad med kirskål och ramslök
Bovetesallad med kirskål och ramslök
Bovetesallad med kirskål och ramslök
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 2 dl bovete - helt
  • 4 tomater
  • 1 gurka
  • 5 dl örter - t ex kirskål, ramslök och vild gräslök
  • 1 kruka mynta
  • 2 salladslökar
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk citron - pressad
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Koka bovetet enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svalna. Skär tomater och gurka i tärningar. Skölj kirskål, ramslök och gräslök och torka dem med en handduk. Finhacka de vilda örterna och myntan. Ansa och finstrimla salladslöken.

  2. Blanda bovete med tomater, gurka, örter och salladslök. Tillsätt olja och citronsaft. Krydda med salt och peppar. Blanda väl. Salladen kan stå färdig i kylen i ca 2 timmar före servering.

Vad tyckte du om receptet?