Bovetemuffins med äpple och kanel

Bovetemuffins med äpple och kanel är saftiga glutenfria muffins utan tillsatt socker.
Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 2,5 dl mandelmjöl
  • 2,5 dl havregryn
  • 1,5 dl bovetemjöl
  • 2 msk potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel - mald
  • 1 tsk kardemumma - mald
  • 2 krm salt
  • 3 ägg
  • 1,5 dl yoghurt - naturell (3 %)
  • 0,75 dl kokosolja - smör eller rapsolja
  • 10 dadlar - färska, utan kärnor
  • 1 dl äppelmos
  • 1 msk lönnsirap
  • 2 äpplen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Mixa ihop alla torra ingredienser i en matberedare eller med mixerstav så att havregrynen blir till ett fint pulver. Lägg över mjölblandningen i en bunke.

  2. Mixa ägg, yoghurt, kokosolja, dadlar, äppelmos och lönnsirap i matberedare till en len och krämig smet. Blanda ner smeten i mjölblandningen.

  3. Kärna ur äpplena. Grovriv 1 1/2 äpple och skär den återstående halvan i skivor. Blanda ner äppelrivet i smeten.

  4. Fördela smeten i pappersformar ställda i en muffinsplåt och stick ner en liten äppelskiva i varje. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt svalna på galler.

  5. Tips: Bovetemuffinsen går bra att frysa om det blir några över.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!