Bovete-tabbouleh med skördegrönt och örter

Recept på bovete-tabbouleh med skördegrönt och örter. Fräscht och knaprigt med mycket grönt. Bovete är en glutenfri ört som innehåller många nyttiga ämnen. 

Ingredienser

  • 2 dl bovete - helt
  • 150 g rödkål
  • 300 g vitkål
  • 200 g morötter
  • 200 g blomkål
  • 1 äpple - stort
  • 0,5 dl citron - pressad
  • 0,5 dl olivolja
  • 4 dl bladpersilja - hackad
  • 2 dl mynta - finhackad
  • 0,75 msk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Koka bovetet enligt anvisning på förpackningen. Skölj med kallt vatten. 

  2. Ansa och strimla kålen. Skala och hyvla morötterna i långa band med en potatisskalare. Skiva blomkål och urkärnat äpple tunt, gärna på mandolin

  3. Lägg bovete, grönsaker och äpple i en skål. Blanda med citron och olja. Repa och finhacka örterna. Vänd ihop salladen med örter, salt och peppar.

Recept av Ulla Karlström och Petra Pettersson

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!