Bourbonmarinerat kycklingspett, mangosalsa & sallad

Lätt och fräsch sommarmat, där bourbon fått ge smak åt både kyckling och mangosalsa. Glöm inte att blötlägga grillpinnar av trä i vatten innan du börjar grillningen. Spetten serveras med risonisallad. Risoni är en pasta som kokas och blandas i salladen för att göra den lite mer matig.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • 2 citrongräs
  • 0,5 dl japansk soja
  • 2 msk whisky - gärna amerikansk
  • 1 spansk peppar (chili) - finhackad
  • 1 vitlöksklyfta - pressad
  • 1 tsk salt

Mangosalsa

  • 1 liten mango
  • 0,5 rödlök
  • 1 tsk strösocker
  • 1 lime - rivet skal och saft
  • 2 msk koriander - färsk hackad
  • 1 tsk spansk peppar (chili) - finhackad
  • 2 krm salt
  • 1 msk whisky - amerikansk

Risonisallad

  • 1,5 dl risoni (barilla)
  • 1 gurka
  • 1 litet äpple
  • 1 tsk lime - eller citron, pressad
  • 1 romansallad
  • 1 knippa rucola
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar - nymald

Gör så här

  1. Skär kycklingen i ca 2 cm stora kuber. Krossa citrongräset med baksidan av en kniv och skär det i bitar. Blanda det med resten av ingredienserna till marinaden utom salt och lägg i kycklingen. Låt stå i kylskåp minst 4 timmar.

  2. Dela mangofrukten på varje sida om kärnan som sitter i mitten. Ta bort skalet och skär fruktköttet i små tärningar. Skala och finhacka rödlöken.

  3. Blanda socker, limeskal, limesaft, koriander, pepparfrukt, salt och whisky. Lägg i mango och rödlök. Låt alltsammans stå i rumstemperatur och vila ca 2 timmar före servering.

  4. Koka risoni enligt anvisningarna på förpackningen. Spola det i kallt vatten och låt rinna av. Skär gurkan i bitar. Kärna ur äpple och skär i tunna klyftor, pressa över lime eller citron. Riv romansalladen i bitar. Ta bort grova stjälkar på rucolan. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.

  5. Ta upp kycklingen och låt marinaden rinna av. Trä upp på spett, sätt de mindre bitarna på samma spett så att grilltiden blir densamma. Strö på salt och grilla 3-4 min på varje sida. Ta gärna bort en bit och kontrollera att de är genomstekta.

  6. Servera med risonisallad och mangosalsa.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!