Bourbon sour

Bourbon sour är en sötsyrlig drink före middagen som förhöjer stämningen! Och ha ordentligt med is redo i frysen.
Petra Lindstrand
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 5 dl bourbon
  • 3,5 dl citron - pressad, silad
  • 2 dl sockerlag - se recept
  • 0,5 dl äggvita

Sockerlag

  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vatten

Gör så här

  1. Sockerlag: Koka socker och vatten till en simmig konsistens, ca 3 min. Kyl.

  2. Blanda hälften av alla ingredienser  i en shaker och skaka utan is.

  3. Tillsätt is i shakern och skaka kraftigt tills drinkarna är väl kylda.

  4. Sila upp, gärna i kylda coupeglas.  Skaka resterande drinkar och servera.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!