Bountybollar

Bountybollar är snabbfixade och underbart goda små munsbitar med smak av kokos och apelsin. Ett tips är att dubbla satsen, de brukar ha strykande åtgång.

Bountybollar
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 100 g kokos - riven
  • 2 dl florsocker
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1 tsk apelsinskal - rivet
  • 1 krm salt
  • 200 g choklad - mörk eller vit eller hälften av varje

Garnering

  • apelsinskal

Gör så här

  1. Smält smöret och blanda med kokos, florsocker, grädde, apelsinskal och salt. Rulla smeten till bollar och lägg på ett fat. Ställ faten i frysen och låt stelna ca 1 timme.

  2. Smält chokladen i mikron eller över vattenbad. Doppa bollarna i chokladen och strö över lite rivet apelsinskal eller flingsalt. Lägg dem på ett bakplåtspapper och låt stelna. Lägg eventuellt bollarna i knäckformar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Anna Wendt