Bountybollar - recept

Saftiga kokosbollar doppade i mörk choklad. En ljuvlig klassiker!
Elisabeth Johansson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 5 dl kokos - riven
  • 1 dl kokosolja
  • 3 msk lättströ
  • 2 msk kokosmjölk
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 175 g mörk choklad - sockerfri

Gör så här

  1. Mixa hälften av kokosen tillsammans med kokosoljan.

  2. Tillsätt lättströ, kokosmjölk, vaniljpulver och resten av kokosen och mixa ihop allt.

  3. Rulla bollar och lägg dem på ett fat med bakplåtspapper. Låt bollarna stå i frysen i 30 minuter.

  4. Hacka och smält chokladen i ett vattenbad. Doppa bollarna i chokladen en och en och lyft upp dem med en doppgaffel eller med en vanlig gaffel och lägg dem på en bricka med bakplåtspapper.

  5. Låt bollarna stå i kylen tills chokladen stelnat.

  6. Förvara bountybollarna i en lufttät form i frysen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök