Bosses juldrink och smördegsklenäter

Allt om Mat

Ingredienser

  • 20 cl torr vermouth - t ex Noilly Prat
  • 20 cl starkvinsglögg
  • 1 apelsin - 4 st halverade skivor
  • 1 dl is - krossad

Smördegsklenäter

  • 2 smördegsplattor
  • 2 dl parmesan - finriven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Tina smördegen.

  2. Strö 1/2 dl parmesanost under och 1/2 dl över varje degplatta. Kavla ut dem till 30 cm längd. Dela var och en i 9 raka bitar. Skär ett 6 cm långt snitt i dem. Trä in ena änden genom skåran och dra ut så att degen blir vriden som en klenät.

  3. Grädda på plåt med bakplåtspapper ca 8 min.

  4. Juldrink: Blanda och häll upp den i vermouthglas.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!