Läsartips: Min bästa grillsås

Bo Axlund från Vaxholm tipsar här om sin absolut bästa grillsås. Den är mustig, god och snabblagad. Det går bra att spara den i en burk med lock i kylskåpet upp till 2 veckor.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 dl ketchup
  • 1 dl chilisås
  • 1 dl HP-sås
  • 1 dl sirap - ljus
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk worcestershiresås
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 msk herbes de Provence
  • 0,5 msk sambal oelek
  • 0,5 msk tabasco chipotle
  • 0,5 msk hickory liquid smoke
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda samman alla ingredienserna i en skål. Smaka av med salt.

  2. Låt såsen stå och mogna ca en timme i kylskåpet innan den serveras till grillat kött eller kyckling.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!