Borsjtj med gulbeta

Ett mustigt surdegsbröd är gott att bryta av till soppan.
Elisabeth Johansson
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 5 gulbetor - (ca 500 g)
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitkål - (ca 300 g)
  • 2 msk smör
  • 1 l vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 0,5 tsk kummin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar - nymald
  • 150 g fläsk - rimmat

Tillbehör

  • 2 dl gräddfil

Gör så här

  1. 1. Skala och strimla betor och lök. Ansa och strimla kålen.

  2. Fräs rotfrukter och kål i smör i en gryta. Häll på vatten och tillsätt buljongtärningar och kummin. Låt soppan koka under lock ca 10 min. Krydda med salt och peppar.

  3. Strimla fläsket och stek det knaprigt. Servera soppan med fläsk och gräddfilsklick och gärna bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!