Borlottibönor med rostad vitlök & pancetta

De mjuka och milda borlottibönorna smakar härligt tillsammans med rostad vitlök och knaperstekt pancetta. De marinerade bönorna går också bra att mosa med en gaffel till en grov puré om du hellre önskar en röra. Pancettan ger en god och salt smakbrytning, men går naturligtvis bra att utesluta.
Mitt Kök
Foto: Ove Lindfors
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2 burkar borlottibönor - à 400 g
  • 1 vitlök - hel
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk krossade tomater
  • 2 msk timjanblad - repade
  • salt
  • svartpeppar - nymald
  • 100 g pancetta
  • 0,75 dl soltorkade tomater - ca

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Baka den hela vitlöken i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Låt svalna. Pilla ut vitlöksköttet.

  2. Mosa ihop vitlöksköttet med olivolja och balsamvinäger. Blanda i timjan.

  3. Skölj bönorna och låt rinna av. Vänd ner dem i dressingen och smaka av med salt och peppar. Låt gärna marinera.

  4. Fintärna pancettan och knaperstek i lite olivolja. Låt rinna av på hushållspapper. Tärna de soltorkade tomaterna fint.

  5. Toppa bönorna med soltorkade tomater och knaperstekt pancetta.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!