Bönsoppa med tryffelspiral

En enkel och snabb rätt som kan göras med innehållet i ett välutrustat skafferi. Passar utmärkt före en stor och mastig kötträtt med ugnsrostade rotfrukter. Välj inte vaniljglass med maräng till dessert, hitta i stället på något färgglatt.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 krm salt
  • 1 schalottenlök
  • 3 dl vatten
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 tsk olivolja
  • 2 dl mjölk
  • 1 grönsaksbuljongstärning
  • 2 burk vita bönor - cannellini, en burk á 400g
  • 8 tsk tryffelolja

Gör så här

  1. Finhacka lök och fräs med olja i en gryta. Häll ner avrunna och sköljda bönor, mjölk, buljongtärning och vatten. Sjud i 3–4 minuter. 2.Mixa till en slät soppa. Smaka av med salt och peppar.

  2. Servera i djupa tallrikar. Ringla över tryffelolja.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!