Bönsallad från texas

En grov bönsalsa med tomat, ­koriander och lite hetta är fantastiskt som tacotillbehör. Vill man ha ett vegetariskt alternativ kan detta få ersätta köttet.
Lisa Lemke

Ingredienser

  • 1 burk black eyebönor - (410 g)
  • 1 lime
  • 1 vitlöksklyftor
  • 1 liten rödlök
  • 0,5 kruka koriander - färsk
  • 2 tomater
  • 5 stänk tabasco
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skölj av bönorna och lägg dem i en bunke.  Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa saften. Skala och hacka vitlök och rödlök. Hacka koriandern.

  2. Halvera och gröp ur tomaterna. Hacka fruktköttet. Blanda bönorna med limesaft, limeskal, vit- och rödlök, koriander och tomater. Krydda med tabasco, salt och ­peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!