Bönpiroger med chili

Piroger med texmex smak och lite hetta. Passar bra att förbereda, frysa in och ha på lut i frysen. (Se separat recept för pirogdegen, sök på "Prioger - grundrecept" i receptdatabasen)
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd spansk peppar
  • 2 msk olja
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk råsocker
  • 1 tsk salt
  • 2 burk röda bönor (kidney beans) - ( à 400 g)
  • 1 knippa koriander

Pensling

  • ägg

Gör så här

  1. Gör degen enligt grundreceptet. (Se separat recept för pirogdegen, sök på "Prioger - grundrecept" i receptdatabasen)

  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka pepparfrukten. Fräs de båda löksorterna och pepparfrukten i oljan i en kastrull. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa med 1-2 min. Häll i vattnet och tillsätt spiskummin, socker och salt. Låt puttra utan lock ca 5 min.

  3. Spola av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Hacka dem grovt. Rör ner bönorna i lökröran och låt kallna. Hacka koriandern och blanda i röran.

  4. Sätt ugnen på 225°. Ta upp den jästa degen på mjölad arbetsbänk och dela den i 12 bitar. Kavla ut bitarna till rundlar, ca 12 cm i diameter. Lägg en klick bönröra på varje rundel och vik ihop degbitarna till halvmånar. Tryck till ordentligt i kanten med en gaffel. Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg.

  5. Grädda pirogerna mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna på galler. Pirogerna är goda både varma och kalla. Servera gärna med en klick gräddfil.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!