Bondsoppa med lök och kronärtskockor

Rustik soppa med potatis, lök och kronärtskocka.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g potatis - fast
  • 1,5 l vatten
  • 3 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 dl vin - torrt, vitt
  • 4 lökar - gula
  • 2 msk olivolja
  • 100 g haricots verts
  • 140 g grönmögelost
  • 1 burk kronärtskockor - (390 g)
  • 0,5 tsk salt
  • 1 knippa persilja - knippa, hackad

Tillbehör

  • 2 pkt bacon - knaperstekt (à 140 g)
  • 1 grönmögelost

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Låt den sjuda i buljongen och vinet tills den mjuknat något.

  2. Skala och skär löken i mindre klyftor. Fräs i oljan 4–5 min under omrörning, utan att löken tar färg.

  3. Skär bönorna i mindre bitar. Blanda ner bönor, lök och potatis i soppan. Smula i osten.

  4. Låt soppan sjuda ca 2 min, tills osten smält och bönorna mjuknat något.

  5. Skär skockorna i mindre klyftor. Blanda ner i soppan. Låt koka upp.

  6. Smaka av med salt. Vänd ner persiljan. Servera med knaperstekt bacon och lite extra grönmögelost.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!