Bondpasta med tomat- och löksallad

En svensk variant på pasta med isterband i stället för salsiccia. Snabbt och smart!
Bondpasta med tomat- och löksallad
Bondpasta med tomat- och löksallad Foto: Lennart Weibull

Bondpasta med tomat- och löksallad

  • 2 isterband - (330 g)
  • 2 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 kruka oregano
  • 300 g pasta - t ex tagliatelle

Tomatsallad

  • 6 tomater
  • 1 rödlök
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Dra bort skinnet från isterbanden. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek isterbandsinkråm, lök och vitlök tillsammans tills allt fått fin färg. Häll på grädden och krydda med salt och peppar. Låt puttra utan lock ca 5 min.

  2. Sallad: Halvera tomaterna och skär dem i skivor. Skala och finstrimla löken. Blanda vinäger, salt och peppar. Vänd ner tomater och lök.

  3. Hacka oreganon. Blanda ner hälften i såsen och hälften i salladen.

  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

  5. Servera den med sås och sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!