Bön- och potatissallad

Recept på bön- och potatissallad. Ett matigt tillbehör som går bra att förbereda.
Lena Söderström

Bön- och potatissallad

  • 1 stora vita bönor - (400 g)
  • 10 - 12 färskpotatisar
  • 1 tsk salt
  • 100 g haricots verts

Dressing

  • 1 liten rödlök
  • 1 msk strösocker
  • 1 krm salt
  • 3 msk vit balsamvinäger - eller rödvinsvinäger
  • 0,5 dl olivolja

Garnering

  • citronskal - rivet
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. 1. Skala och strimla löken. Blanda runt löken med sockret tills löken börjar safta sig. Tillsätt salt och vinäger och blanda ihop. Blanda i oljan.

  2. Skölj av bönorna med kallt vatten och låt dem rinna av. Vänd ner dem i dressingen och låt bönorna marinera i rumstemperatur ca 30 min.

  3. Skölj potatisen väl eller skala den. Lägg potatisen i en kastrull, salta och häll på kokande vatten så att det precis täcker. Koka potatisen mjuk, ca 20 min. Låt rinna och ånga av. Dela eventuellt potatisen.

  4. Förväll haricots vertsen i lättsaltat kokande vatten ca 10 min. Låt rinna av i ett durkslag.

  5. Blanda den nykokta potatisen, haricots verts och de marinerade bönorna. Låt kallna. Garnera med citronskal och peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!