Bombardino

Drinken Bombardino kan göras på många olika sätt ­ – rommen kan till exempel bytas ut mot whisky eller konjak, och ibland serveras den varm med espresso.
Bombardino
Foto: Lina Eriksson

Citronlag

  • 1 citron
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten

Drink

  • 8 äggulor
  • 8 cl citronlag
  • 8 cl rom - mörk

Garnering

  • 2 dl vispgrädde
  • espressopulver

Gör så här

  1. Skölj och skala citronen med en potatisskalare. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Lägg i skalen och koka till en simmig lag, ca 5 min. Låt kallna.

  2. Vispa äggulorna lätt med sockerlagen. Tillsätt rommen och fördela i glasen. Vispa grädden och spritsa den på bombardinon. Pudra över espressopulver.

Vad tyckte du om receptet?