Bolognese med kycklingfärs och aubergine

Recept på pasta bolognese med kycklingfärs. En klimatanpassad variant av köttfärssås bolognese lagad med kycklingfärs och med aubergine som ger god mustig smak. Servera såsen blandad med penne eller tagliatelle, parmesan och nymald svartpeppar.

Bolognese med kycklingfärs och aubergine
Bolognese med kycklingfärs Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 400 g kycklingfärs
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 aubergine - (350 g)
  • 1 förp krossade tomater - (390 g)
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk rosmarin
  • smör
  • salt
  • nymald svartpeppar

Tillbehör

  • 300 g pasta
  • 50 g parmesanost - riven
  • 1 påse rucola - (40 g)

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Halvera och skär auberginen i ­skivor och sedan i mindre bitar. Stek lök och aubergine i 1 msk smör på medelvärme i ca 10 min. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  2. Ta upp lök och aubergine ur stekpannan.

  3. Tillsätt ytterligare 1 msk smör och stek kycklingfärsen tills den fått fin färg. Tillsätt krossade tomater, tomat­puré, soja, buljongtärning och 4 dl vatten. Blanda i lök- och aubergine­fräset och krydda med oregano, ­rosmarin, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Sjud såsen under lock i ca 20 min.

  4. Koka pastan enligt anvisning på ­förpackningen. Servera såsen med pasta, parmesanost, rucola och extra peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: