Böckling med rödbetor och senapssås

Läcker böckling med rödbetor, rödlök och kapris. Ringla över senapssås och garnera med dill. Servera med kokt potatis, knäckebröd och lagrad ost.
Mitt Kök
Foto: Joel Wåreus
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

Senapssås

  • 1 dl dijonsenap
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2,5 dl olja - neutral, till exempel raps- eller solrosolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm vitpeppar - malen

Böckling med rödbetor

  • 8 böcklingar
  • 1 rödlök
  • 1,5 dl inlagda rödbetor - tärnade
  • 4 msk kapris
  • svartpeppar - malen

Till garnering

  • dill
  • gräslök

Tillbehör

  • potatis - kokt
  • knäckebröd
  • lagrad ost

Gör så här

  1. Senapssås: Vispa ihop dijonsenap, strösocker och vinäger i en skål.

  2. Droppa i oljan i en fin stråle och vispa kraftigt under tiden. Tillsätt salt och peppar. Späd eventuellt ut såsen med lite kallt vatten.

  3. Böckling med rödbetor: Rensa böcklingen, ta bort ryggraden och dra av skinnet. Lägg upp böcklingen på ett fat.

  4. Ringla på lite av senapsdressingen på böcklingen.

  5. Skala och hacka löken fint.

  6. Lägg löken, rödbetorna och kaprisen på böcklingen. Strö över svartpeppar och garnera med dill och gräslök.

  7. Servera resten av senapsdressingen i en skål eller burk vid sidan om.

  8. Servera böcklingen med kokt potatis, knäckebröd och lagrad ost.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök