Böckling med äppel- och potatissallad

De friska, söta äppelbitarna i salladen passar bra ihop med den salta böcklingen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 8 böcklingar - (600 g)
  • 1 kg färskpotatis - kokt, kall
  • 2 gröna äpplen
  • 2 rödlökar med blast - färska
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk senap
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 grönsalladshuvud

Gör så här

  1. Skiva potatisen. Kärna ur och skär äpplena i små tärningar. Ansa och strimla löken.

  2. Blanda olja, senap, vinäger, vatten, salt och peppar i en skål. Vänd i potatis, äpple och lök. Låt salladen stå i rumstemperatur ca 10 min så att potatisen drar åt sig av dressingen.

  3. Rensa böcklingen från skinn och ben.

  4. Servera böcklingen med potatissallad och grönsallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!