Blommigt yoghurtsmör

Blommigt yoghurtsmör är ett finsmakarsmör som blir likt hemkärnat, perfekt till festbuffén. Extra effektfullt med svart salt.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 150 g smör - rumsvarmt
  • 1 dl yoghurt - turkisk eller grekisk
  • 1 dl blomblad - från syren, maskros, pensé och pelargon
  • 1 krm salt - svart

Gör så här

  1. Vispa smöret luftigt med elvisp. Rör ner yoghurten och vispa kort tills allt blandar sig. Det ser ut att spricka och blir lite grynigt, men det ska vara så.

  2. Lägg upp i skål och strö över blombladen och det svarta saltet. Ställ i kyl till servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!