Blomkålssoppa med räkor

Recept på blomkålssoppa med räkor. Den här milda soppan kan serveras både varm och kall.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud - (ca 800 g)
  • 1 lök - stor gul
  • 1 msk olivolja
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 9 dl vatten
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 250 g räkor - skalade
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 dl persilja - strimlad
  • 50 g bröd - /person

Gör så här

  1. Ansa och bryt blomkålen i buketter. Skala och hacka löken. Fräs löken i olja i en gryta ca 3 min. Tillsätt blomkålsbuketterna, smula ner buljongtärningen och fräs under omrörning ca 3 min.

  2. Tillsätt vattnet och koka blomkålen mjuk under lock, ca 15 min. Mixa soppan slät med mixerstav. Späd med grädden. Smaka av med salt och peppar.

  3. Blanda räkor, olivolja och persilja. Fördela soppan i skålar. Toppa med räkorna. Servera soppan med bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!