Kall blomkålssoppa med piadina och ädelost

Blomkålssoppa med piadina och ädelost. Piadina är ett tunt italienskt bröd som säljs i butikernas kyldiskar.

Kall blomkålssoppa med piadina och ädelost
Blomkålssoppa med piadina Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud - (800 g)
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 knippa rädisor
  • 1 förp piadinabröd (Zeta) - (360 g)
  • 140 g ädelost
  • olivolja - salt, nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Bryt blomkålen i mindre bitar, ta även med blasten. Lägg den i en ­kastrull och häll på 4 dl vatten. Lägg i buljongtärningarna och låt koka under lock i ca 10 min.

  2. Ta kastrullen åt sidan och mixa blomkålen lite slarvigt med stavmixer, det är gott med lite bitar kvar. Tillsätt 7 dl vatten och grädde och krydda med 1 tsk salt och 2 krm ­peppar. Ställ soppan i kylen.

  3. Ansa och strimla rädisorna. Är blasten fin är det gott att strimla några blad och blanda med rädisorna.

  4. Lägg ut piadinabröden på en skär­bräda. Smula osten och fördela den på bröden. Vik ihop bröden till halvmånar. Stek bröden i 1 tsk olja vardera tills de fått fin färg och osten har smält. Skär bröden i snibbar.

  5. Servera blomkålssoppan med strimlade rädisor och piadinasnibbar.

Vad tyckte du om receptet?