Kall blomkålssoppa med piadina och ädelost
Tid i kyl:
Aktiv tid c:a 20 minuter
Blomkålssoppa med piadina och ädelost. Piadina är ett tunt italienskt bröd som säljs i butikernas kyldiskar.
Ingredienser
-
1
blomkålshuvud
- (800 g)
-
2
grönsaksbuljongtärningar
-
1 dl
vispgrädde
-
1 knippa
rädisor
-
1 förp
piadinabröd (Zeta)
- (360 g)
-
140 g
ädelost
-
olivolja
- salt, nymald svartpeppar
Gör så här
-
Bryt blomkålen i mindre bitar, ta även med blasten. Lägg den i en kastrull och häll på 4 dl vatten. Lägg i buljongtärningarna och låt koka under lock i ca 10 min.
-
Ta kastrullen åt sidan och mixa blomkålen lite slarvigt med stavmixer, det är gott med lite bitar kvar. Tillsätt 7 dl vatten och grädde och krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Ställ soppan i kylen.
-
Ansa och strimla rädisorna. Är blasten fin är det gott att strimla några blad och blanda med rädisorna.
-
Lägg ut piadinabröden på en skärbräda. Smula osten och fördela den på bröden. Vik ihop bröden till halvmånar. Stek bröden i 1 tsk olja vardera tills de fått fin färg och osten har smält. Skär bröden i snibbar.
-
Servera blomkålssoppan med strimlade rädisor och piadinasnibbar.