Blomkålssoppa – enkelt recept

En blomkålssoppa som du lagar lätt och snabbt. Den som gillar heta smaker spetsar soppan med lite chili. Numera finns många sorters buljong med låg salthalt i handeln.
Elisabeth Johansson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Blomkålssoppa

  • 1 blomkål
  • 9 dl grönsaksbuljong - med låg salthalt
  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 2 dl solrosskott
  • 0,5 tsk chiliflakes - eller 1/2 färsk chili
  • oregano

Tillbehör

  • 8 knäckebröd
  • 8 skivor ost
  • 1 paprika - i ringar
  • 4 apelsiner

Gör så här

  1. Skär blomkålen i bitar och koka den mjuk i grönsaksbuljongen.

  2. Mixa blomkål och buljong med en mixerstav, mixa ner crème fraîche.

  3. Häll upp i skålar och garnera med solrosskott och oregano.

  4. Om man vill ha lite hetare soppa kan man strö över chiliflakes eller tillsätta ½ färsk hackad chili.

  5. Servering

  6. Bred mackorna, lägg på ost och paprika och servera till soppan. Avsluta med en apelsin.

Vad tyckte du om receptet?

Tips: Vill du göra soppan ännu krämigare byter du ut lite av crème fraîchen mot grädde.

Recept från Mitt kök