Blomkålssallad

Recept på blomkålssallad. Somrigt, krispigt och mycket gott till den grillade laxen. Ju längre salladen får dra desto godare!
Gitte Heidi Rasmussen
Blomkålssallad
Blomkålssallad Foto: Inge Skovdal

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud - (600 g)
  • 1 rödlök
  • 0,5 dl kapris
  • 1,5 kalamataoliver - kärnfria
  • 1 kruka persilja
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • flingsalt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Bryt blomkålen i små buketter. Koka dem 3 min i lättsaltat vatten. Häll av och kyl dem i kallt vatten för att avstanna kokningen.

  2. Skala och skiva rödlöken tunt. Häll av kapris och oliver.

  3. Blanda 1/2 dl olja, 2 msk vinäger, 2 tsk flingsalt och 2 krm peppar i en stor skål. Tillsätt blomkål, lök, kapris och oliver och låt salladen dra minst 30 min.

  4. Plocka och hacka persiljan. Strö den över salladen och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!