Blomkålssallad med mynta

Påminner om en grekisk sallad. Tänk på att inte koka blomkålsbuketterna för länge. De ska ha kvar lite tuggmotstånd!
Tommy Myllymäki

Blomkålssallad med mynta

  • 1 blomkålshuvud - (750 g)
  • 0,5 gurka
  • 0,5 liten rödlök
  • 1 dl svarta oliver - urkärnade
  • 1 dl myntablad - plockade
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk citron - pressad
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Ansa och bryt blomkålen i små buketter. Koka blomkålen i lätt­ saltat vatten så att den fortfarande har tuggmotstånd, ca 3 min. Spola hastigt av med kallt vatten och låt rinna av.

  2. Skala, kärna ur och tärna gurkan. Skala och skiva löken. Skär oliverna i klyftor.

  3. Blanda blomkål, gurka, lök, oliver och mynta. Häll på olja och citronsaft. Krydda med salt och peppar och rör om. Låt dra ca 10 min före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!