Blomkålspuré med vanilj

Blomkålspuré med vanilj har en len och mild smak som får en extra skjuts av vanilj.
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 1,5 kg blomkål
  • 1 vaniljstång
  • 7,5 dl mjölk
  • 100 g smör
  • 1,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Bryt blomkålen i mindre bitar. Skär vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i en gryta, lägg även ner stången. Lägg blomkålen i grytan och häll över mjölken.

  2. Koka upp blomkålen under lock. Låt sjuda ca 15 min, tills blomkålen är mjuk. Rör om då och då.

  3. Sila bort mjölken men spara den. Plocka bort vaniljstången. Lägg smöret i grytan och mixa blomkålen slät. Tillsätt eventuellt mer mjölk beroende på vilken konsistens du vill ha. Krydda med salt och peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!