Blomkålspizza med mozzarella

LCHF. Gör en god pizzabotten av riven blomkål, ost och ägg. Förgrädda bottnarna och toppa sedan med mozzarella, salami och grillad paprika. Svarta oliver är gott att servera till.
Elisabeth Johansson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Pizzabottnar

  • 4,5 dl blomkål - riven
  • 3,5 dl ost - riven
  • 1 ägg
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar - malen

Topping

  • 0,5 zucchini
  • olivolja - till pensling
  • 4 grillade paprikor (från burk)
  • 1 mozzarellakulor
  • 8 - 10 salami - eller bresaola
  • 40 g rucola
  • 20 g vitlöksgroddar - eller alfalfagroddar
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Blanda ihop alla ingredienser till pizzabottnarna och forma två runda bottnar på en plåt med bakplåtspapper. Förgrädda bottnarna i 12-15 minuter, tills de fått en fin gyllenbrunfärg.

  3. Skär zucchinin i skivor och pensla på olivolja, grilla skivorna på grillen i grillpanna eller stek dem.

  4. Lägg på zucchini och paprikan på bottnarna.

  5. Skiva mozzarellan och lägg på.

  6. Fördela salami eller bresaolaskivorna över bottnarna.

  7. Sätt in mitt i ugnen i 5-8 minuter.

  8. Servering: Toppa pizzorna med rucola och groddar. Ringla över olivolja och strö över flingsalt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök