Blomkålshummus

Hummus görs ursprungligen på kikärter. Här en enkel variant med blomkål.
Allt om Mat
Foto: Malin Hoelstad

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud - litet
  • 1 liten gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 10 droppar tabasco
  • 1 tsk vatten - (ev)

Gör så här

  1. Ansa och skiva blomkålen. Skala och hacka vitlök och lök.

  2. Stek blomkål, vitlök och lök i 2 msk olja i en stekpanna under omrörning tills det får färg, ca 10 min. Låt fräset kallna.

  3. Lägg blomkålsfräset i en matberedare. ­Tillsätt 1 msk olja under mixning och mixa till en fluffig crème. Tillsätt vatten om den blir för tjock. Krydda med salt, peppar och tabasco och lägg upp i en skål.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!