Blomkålsgratäng med ädelost

Det här är en mycket snabbgjord gratäng som kan serveras som ensamrätt eller till kött eller korv.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 blomkålshuvuden
  • 50 g ädelost - (kvibille) riven
  • 1 pkt ostsås
  • 4 skivor vitt bröd - i tärningar

Tillbehör

  • skinka - rökt eller korv

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Ansa blomkålen och dela den i buketter. Koka den nätt och jämt mjuk ca 6 min i lättsaltat vatten. Häll av vattnet.

  3. Lägg blomkålen i en ugnssäker form och blanda med den rivna ädelosten. Häll över ostsåsen och till sist brödtärningarna.

  4. Gratinera mitt i ugnen ca 15 min.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!