Blodapelsinmarmelad med vanilj

Härligt blodröd blir marmeladen när du gör den på blodapelsiner. Men vanliga apelsiner går förstås precis lika bra.
Lisa Lemke

Blodapelsinmarmelad med vanilj

  • 750 g blodapelsiner - gärna ekologiska
  • 1 vaniljstång
  • 3 dl vatten
  • 750 g syltsocker

Gör så här

  1. Skölj apelsinerna noga. Dela dem en gång på mitten, därefter varje halva två gånger på längden. Skär apelsinbitarna i tunna skivor och lägg i en kastrull. Skåra vaniljstången och skrapa ut fröna. Lägg frön och stång i kastrullen och tillsätt vattnet.

  2. Koka upp och låt koka på medelvärme under lock ca 30 min. Tillsätt sockret och koka ca 15 min utan lock. Ta kastrullen åt sidan och ta upp vaniljstången. Skumma när marmeladen svalnat något.

  3. Häll marmeladen på väl rengjorda, heta burkar och sätt på lock. Låt kallna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!