Blinier

Servera blinierna med crème fraiche, rom eller lax samt hackad gul lök. Eller som Mumintrollet gör, med hallonsylt och smör.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 10 g jäst
  • 2,5 dl mjölk - ljummen (37 grader)
  • 1,5 dl bovetemjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 0,75 dl gräddfil
  • 1 ägg
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt mjöl, gräddfil, äggula och salt. Vispa smeten slät. Låt jäsa 30 min.

  2. Vispa äggvitan hårt. Vänd ner den i smeten, rör försiktigt så allt blandar sig. Grädda i väl smord plättlagg ca 2 min per sida.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!