Blandad sallad

För dig som börjar bli mätt passar den här salladen, full av färg och smak, som ett alternativ till selleripurén.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 0,5 fänkål
  • 0,5 morot
  • 2 tomater
  • 10 rädisor
  • 0,5 selleristjälk
  • 1 rosésallad - klyfta
  • 2 dl mâchesallad
  • 20 rucolablad
  • 0,5 citron - pressad, eventuellt
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Ta bort rotfästet och skiva fänkålen tunt. Skala och skiva moroten tunt. Skölj och dela tomater och rädisor i mindre bitar. Strimla selleristjälken och rosésalladen.

  2. Blanda alla de skurna grönsakerna med machesallad och rucolablad. Pressa över lite citron och salta. Vänd ner olivoljan och servera genast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!