Blåmusslor i kokosmjölk och röd curry

Recept på blåmusslor i kokosmjölk och röd curry. Har du ont om om tid går det utmärkt att använda förkokta vakuumförpackade eller frysta musslor.

Blåmusslor i kokosmjölk och röd curry

Ingredienser

  • 1 kg blåmusslor
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk currypasta - röd
  • 1 burk kokosmjölk - (400 ml)
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 150 g sockerärter
  • 250 g nudlar
  • 1 kruka koriander
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skrubba musslorna i kallt vatten. Släng bort dem som är trasiga och dem som inte stängs när de knackas i köksbänken.

  2. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök, vitlök och currypasta i 1 msk olja i en gryta ca 3 min.

  3. Tillsätt kokosmjölk och lägg i musslorna. Sätt på locket och koka 3–4 min, tills musslorna öppnats. Släng bort dem som fortfarande är slutna.  

  4. Tillsätt vinägern. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.

  5. Strimla sockerärterna och blanda ner dem i musslorna. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.

  6. Servera musslorna med nudlar, strö över grovhackad koriander. 

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Ulla Karlström