Recept av Ulla Karlström
Blåmusslor i kokosmjölk och röd curry
Fett: 30g
Protein: 26g
Kolhydrater: 59g
Recept på blåmusslor i kokosmjölk och röd curry. Har du ont om om tid går det utmärkt att använda förkokta vakuumförpackade eller frysta musslor.
Ingredienser
-
1 kg
blåmusslor
-
1
gul lök
-
1
vitlöksklyfta
-
3 msk
currypasta
- röd
-
1 burk
kokosmjölk
- (400 ml)
-
1 msk
rödvinsvinäger
-
150 g
sockerärter
-
250 g
nudlar
-
1 kruka
koriander
-
rapsolja
-
salt
-
svartpeppar
- nymald
Gör så här
-
Skrubba musslorna i kallt vatten. Släng bort dem som är trasiga och dem som inte stängs när de knackas i köksbänken.
-
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök, vitlök och currypasta i 1 msk olja i en gryta ca 3 min.
-
Tillsätt kokosmjölk och lägg i musslorna. Sätt på locket och koka 3–4 min, tills musslorna öppnats. Släng bort dem som fortfarande är slutna.
-
Tillsätt vinägern. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
-
Strimla sockerärterna och blanda ner dem i musslorna. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
-
Servera musslorna med nudlar, strö över grovhackad koriander.