Blåbärssylt

Recept på blåbärssylt. Dela upp sylten i mindre förpackningar och frys in om du vill spara den längre.
Monica Bjerkerud Sjøli
Blåbärssylt
Häll blåbärsssylten i varma, väl rengjorda burkar och sätt genast på locken. Foto: Aina C Hole

Blåbärssylt

  • 3,5 dl strösocker
  • 1 kg blåbär

Gör så här

  1. Rensa bären och lägg dem i en kastrull. Låt koka upp och sjud 8–10 min, rör då och då.

  2. Blanda ner sockret under omrörning och låt sylten koka upp.

  3. Häll sylten i varma, väl rengjorda burkar och sätt genast på locken. Låt sylten kallna och förvara den mörkt och svalt. Den håller ca 1 vecka i kylen.

  4. Tips! Smaksätt gärna sylten med 3 msk pressad lime eller citron.

Vad tyckte du om receptet?