Blåbärssylt

Recept på blåbärssylt. Dela upp sylten i mindre förpackningar och frys in om du vill spara den längre.
Monica Bjerkerud Sjøli
Häll blåbärsssylten i varma, väl rengjorda
burkar och sätt genast på locken.
Häll blåbärsssylten i varma, väl rengjorda burkar och sätt genast på locken. Foto: Aina C Hole

Blåbärssylt

  • 3,5 dl strösocker
  • 1 kg blåbär

Gör så här

  1. Rensa bären och lägg dem i en kastrull. Låt koka upp och sjud 8–10 min, rör då och då.

  2. Blanda ner sockret under omrörning och låt sylten koka upp.

  3. Häll sylten i varma, väl rengjorda burkar och sätt genast på locken. Låt sylten kallna och förvara den mörkt och svalt. Den håller ca 1 vecka i kylen.

  4. Tips! Smaksätt gärna sylten med 3 msk pressad lime eller citron.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!