Blåbärssoppa

Recept på blåbärssoppa. Toppa med hemgjorda mandelbiskvier.
Tove Nilsson
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 500 g blåbär
  • 4 dl vatten - + 1 msk
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 msk majsstärkelse (Maizena) - Maizena

Tillbehör

  • mandelbiskvier - se recept
  • vaniljglass - eller vispad grädde

Gör så här

  1. Koka ihop bär, 4 dl vatten och socker i en kastrull ca 5 min. Mixa till en slät soppa med mixerstav.

  2. Blanda majsstärkelse och 1 msk vatten. Rör ner redningen i soppan och låt koka upp. ­Låt soppan svalna. Servera med mandelbiskvier.

  3. Tips! Häll den varma soppan direkt i en termos och ta med på utflykt,

Mandelbiskvier

10 minuter + 10 minuter i ugn

Knapriga mandelkakor som är lika goda i fruktsoppan som till en kopp kaffe.

Till ca 60 biskvier:

250 g mandelmassa

2 bittermandlar

1 dl strösocker

2 äggvitor

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan. Finriv bittermandeln. Blanda mandelmassa, bitter­mandel, socker och äggvitor till en smet.

2. Fyll smeten i en spritspåse. Spritsa ut små klickar på plåtar med bakplåtspapper.

3. Grädda mitt i ugnen till gyllenbrun färg, 10–12 min. Låt kallna. Servera biskvierna till blåbärssoppan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!