Blåbärssmoothie bowl

Du kan dekorera din smoothie bowl med pitahayakulor och melonstjärnor. Använd ett kuljärn och kakformar i stjärnmönster för bästa resultat. En smoothie bowl är en fastare och krämigare variant av smoothie och äts med sked i stället för att drickas. Den lite tjockare konsistensen beror på att bowlen ofta innehåller frysta frukter och bär.
Elisabeth Johansson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Blåbärssmoothie

  • 2 bananer
  • 225 g blåbär - frysta
  • 3 dl havreyoghurt

Tillbehör

  • blåbär
  • pitahayakulor
  • melonstjärnor
  • pumpakärnor
  • hampafrön - eller sesamfrön
  • honung - flytande

Gör så här

  1. Blåbärssmoothie: Skiva bananerna och lägg i frysen 1-2 timmar. Mixa bananerna med blåbären och tillsätt lite i taget av havreyoghurten.

  2. Servering: Lägg upp blåbärssmoothien i portionsskålar och garnera med blåbär, pithaykulor och melonstjärnor. Strö över pumpakärnor, hampafrön eller sesamfrön och ringla över honung.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!