Blåbärsscones – enkelt och nyttigt recept

Härliga scones med blåbär och kokosmjölk. Servera ljumna med smör och färskost eller ost.
Mitt Kök
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 5 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl kokosmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 0,5 dl lättströ - eller sötströ
  • 0,5 dl kokosolja
  • 0,5 dl kokosmjölk
  • 2 dl blåbär
  • smör - till plåten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 185 grader.

  2. Smörj en muffinsplåt med smör (har du inte någon muffinsplåt kan du köpa muffinsformar gjorda av lite grövre papper för mer stadga).

  3. Blanda mandelmjöl, kokosmjöl och bakpulver i en skål.

  4. Vispa upp ägg och lättströ eller sötströ.

  5. Smält kokosoljan i en kastrull, dra av från värmen och rör i kokosmjölken.

  6. Vispa ner de torra ingredienserna, kokosoljan och kokosmjölken i äggsmeten. Vänd i blåbären.

  7. Fördela smeten i formarna och grädda mitt i ugnen i 20 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!