Blåbärsscones – enkelt och nyttigt recept

Härliga scones med blåbär och kokosmjölk. Servera ljumna med smör och färskost eller ost.

Mitt Kök
Blåbärsscones – enkelt och nyttigt recept
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 5 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl kokosmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 0,5 dl lättströ - eller sötströ
  • 0,5 dl kokosolja
  • 0,5 dl kokosmjölk
  • 2 dl blåbär
  • smör - till plåten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 185 grader.

  2. Smörj en muffinsplåt med smör (har du inte någon muffinsplåt kan du köpa muffinsformar gjorda av lite grövre papper för mer stadga).

  3. Blanda mandelmjöl, kokosmjöl och bakpulver i en skål.

  4. Vispa upp ägg och lättströ eller sötströ.

  5. Smält kokosoljan i en kastrull, dra av från värmen och rör i kokosmjölken.

  6. Vispa ner de torra ingredienserna, kokosoljan och kokosmjölken i äggsmeten. Vänd i blåbären.

  7. Fördela smeten i formarna och grädda mitt i ugnen i 20 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök