Blåbärssallad

Recept på blåbärssallad. Finast blir det med färska bär men du kan så klart använda frysta också. Servera gärna salladen som förrätt, den passar också bra till grillat nötkött.
Monica Bjerkerud Sjøli
Recept på blåbärssallad med gorgonzola.
Recept på blåbärssallad med gorgonzola.

Blåbärssallad

  • 150 g blåbär
  • 4 skivor rågbröd - grovt
  • 125 g sallad - blandad
  • 150 g gorgonzolaost

Dressing

  • 0,5 msk honung
  • 1 msk vit balsamvinäger - eller vitvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Bryt eller skär brödet i mindre bitar. Rosta det i en torr stekpanna på medelvärme tills det är knaprigt. Låt kallna.

  2. Dressing: Blanda honung och vinäger. Tillsätt oljan och krydda med salt och peppar.

  3. Fördela salladen på tallrikar. Smula över osten och strö på blåbär och krutonger. Ringla över dressingen och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!