Blåbärssaft

Recept på blåbärssaft.
Mitt Kök
Foto: Ove Lindfors
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2 l blåbär
  • 3 kanelstänger
  • 5 dl vatten
  • 5 dl strösocker - per liter avrunnen saft

Gör så här

  1. Rensa blåbären och lägg i en gryta tillsammans med kanelstängerna. Häll på vattnet.

  2. Koka på svag värme under lock cirka 15 minuter. Kläm bären mot grytans kant så att saften pressas ut. Ta från värmen och låt vila 10 minuter.

  3. Sila bärmassan genom en silduk. Låt den självrinna cirka 30 minuter. Pressa sedan ur all saft.

  4. Skölj ur grytan. Mät saften och häll tillbaka den i grytan. Rör i sockret. Koka upp på svag värme och rör så att sockret löser sig. Ta grytan från värmen och skumma.

  5. Häll upp saften på väl rengjorda flaskor. Fyll ända upp och sätt på en kork. Förvara mörkt och svalt eller i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Caroline Hofberg Foto Ove Lindfors

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!