Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Blåbärsrutor med citron

Blåbärs- och citronrutor är saftiga och goda. Blåbär och citron är en perfekt kombination som passar fint i en lättbakad kaka. Kakan går utmärkt att frysa.

Blåbärsrutor med citron
Blåbärsrutor med citron
Blåbärsrutor med citron
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 150 g smör - rumsvarmt
  • 2,5 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 0,5 dl mjölk
  • 3,5 dl vetemjöl - (210 g)
  • 1 msk bakpulver
  • 1 citron
  • 250 g blåbär

Garnering

  • florsocker
  • penséer

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa kraftigt emellan. Blanda i mjölken.

  2. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda ner skalet i smeten.

  3. Bred ut smeten i en form med bakplåtspapper, ca 20 x 30 cm. Strö över blåbären. Grädda kakan mitt i ugnen ca 25 min. Låt kakan kallna innan den skärs i rutor. Pudra över florsocker vid servering. Garnera med penséer.

Vad tyckte du om receptet?